Da vi først mødte Nikolaj Boffy, kunne vi ikke helt lade være med at prikke til ham. Reality… Seriøst? ”Ja, den er sgu god nok”. Nikolaj kan heller ikke lade være med at smile. ”Man skulle ikke tro det, vel?

Og det skulle man faktisk ikke tro med Nikolaj. For lad os da være ærlige. Der ryger hurtigt et par fordomme på bordet, når man ser et forløb som reality-deltager på et CV. Det er da også de færreste, som kan kombinere reality og en flot ledelseskarriere. Ikke desto mindre har Nikolaj formået dette, og det med odds, som har været imod ham fra start.

Hvad de fleste ikke ved, så har Nikolaj en fortid, som ikke ligner de flestes. Som barn kom Nikolaj på børnehjem og i plejefamilie. Selvom meget af den tid er blevet fortrængt, så er det en fortid, der har formet ham.

Jeg har altid haft en tro på, at der kommer orden efter kaos. Når du som barn har stået i de situationer, som jeg har, så er man nødt til at udvikle nogle egenskaber for at overleve. For mig har troen på, at alting blev godt igen altid været det der reddede mig. Jeg havde, og har stadig, en evne til at trænge ind i mig selv og tro på, at det her kommer jeg styrket igennem. Samtidig har jeg undervejs i livet været heldig at møde nogle meget søde mennesker, som med kærlighed har vist, at livet faktisk kan være rigtig skønt.”

Tatovering på Nikolaj Boffys arm. Vises til et møde med Just a Collab. Tattoo på armene af to drenge.
Netop troen på orden efter kaos er et så vigtigt mantra for Nikolaj, at det er tatoveret på hans højre arm.
EN HISTORIE VÆRD AT FORTÆLLE

Nikolaj Boffy eller bare ”Boffy”, som han kaldes blandt venner, eller de der fulgte med i reality programmet ”For lækker til love” for seks år siden, er 31 år og kommer fra Aalborg. Han har en historie som er værd at fortælle:

En historie om en ung mand med høje ambitioner, utålmodighed, en stor passion for at udvikle andre og en ukuelig vilje til hele tiden at rejse sig op, når det ser allermest sort ud. En mand, ”der bare gerne vil huskes som autentisk og ægte”, som han selv udtrykker det.

 

BARNDOMMEN I KØBENHAVN

At Nikolaj skulle ende i Nordjylland i den lille nordjyske by Asaa nord for Aalborg lå ikke i kortene, da Nikolaj blev født. Nikolaj er nemlig født og opvokset i København, hvor han voksede op alene sammen med sin mor.

Nikolaj er opkaldt efter sin oldefar Gerner Nikolaj Boffy. Da oldefar Gerner dør i 1993 er det samtidig starten på en særdeles hård periode i Nikolajs liv. Nikolajs mor ender med en svær depression oven på tabet af sin elskede farfar, og Nikolaj bliver fjernet fra sin mor og placeret i plejefamilie på Sjælland.

Oldebarn og oldefar. Nikolaj Boffy med sin oldefar.
Nikolaj med sin oldefar, Gerner Nikolaj Boffy, som altid har været Nikolajs store idol. Hans kæreste eje er en artikel om Gerner fra hans tid som tillidsformand for skibsbyggerne på Nakskov Skibsværft.

”Jeg er født og opvokset i Københavns Sydhavn, som i dag er et populært familiekvarter – det var det langt fra dengang. Der lå sprøjter fra narkomaner og flød i gadebilledet, ligesom at bænke og parker var optaget af alkoholikere. Noget af det bedste jeg husker fra den gang, er den lille nærliggende kiosk. Indehaveren gav mig altid ekstra snolder fordi, at hun var så imponeret over, at jeg selv kunne regne ud, hvad jeg kunne købe for mine penge. Min mor tog mig med overalt, og selvom at jeg ikke kan huske så meget, så har det betydet meget, at jeg var med i alverdens parker, zoologisk have og et utal af gange på Amalienborg. På den måde har København altid haft en særlig betydning for mig.”

 

KIDNAPNING AF SIN EGEN SØN

Imens Nikolajs mor genfinder kræfterne og modet i Nordjylland får hun samtidig kontakt til en familieadvokat. Advokaten spår hende gode chancer for, at hun kan blive genforenet med sin søn, grundet fejl fra Københavns kommune i håndteringen af sagen.

”Jeg ved godt, at det lyder vildt, men familieadvokaten anbefaler faktisk min mor, at kidnappe mig.”

Advokaten anbefaler, at Nikolajs mor under et af sine berettigede besøg hos Nikolaj og plejefamilien på Sjælland skal lade som om, at hun vil have Nikolaj med i Zoologisk Have.

”Men i stedet for Zoologisk Have, skal hun tage mig med til Nordjylland… og min mor gør netop det!”

Nikolaj kommer dog ikke til at bo hos sin mor. Han ender i stedet på børnehjem, mens hans mor kæmper med retssagen:

”Jeg husker faktisk ikke ret meget fra dengang. Jeg tror, at konsekvensen ved at have været igennem så svære perioder er, at jeg også hurtigt fortrænger oplevelser. Det har simpelthen været min forsvarsmekanisme, og jeg gør det den dag i dag. En af de få ting jeg kan huske fra min tid på børnehjemmet var, at jeg var det barn, der havde mest slik, fordi min mormor sendte mig en ny pakke flere gange om måneden. Min mor har fortalt mig, at personalet var meget imponeret over, hvordan jeg gemte slikket og ikke bare spiste det.”

Nikolaj Boffy fra børnehjem til for lækker til love til en karriere som leder
En konsekvens af Nikolajs opvækst er, at han kan have svært ved at huske begivenheder, som blot ligger få år tilbage.

I 1996 har Nikolajs mor sparet nok penge op til, at de kan købe deres eget hus i den lille Nordjyske by Asaa, og samtidig uddanner Nikolajs mor sig til folkeskolelærer. Begge dele har i dag haft en stor betydning for Nikolaj:

”På trods af nogle meget hårde år gav min mor aldrig op – på det område var hun utrolig sej og en stor støtte! Hun ville det bedste for mig, og med få midler gjorde hun alt hvad hun kunne for at give mig en god opvækst. Tiden i Asaa har været splittet. De første mange år på Asaa skole oplevede jeg svær mobning, og der gik mange år før jeg følte mig accepteret. Jeg tror i virkeligheden først, at jeg blev accepteret, da de andre drenge fandt ud af, at jeg var bedre til fodbold end dem. Set i bakspejlet er jeg lykkelig over at være vokset op i så lille en by. Modsat mange børn i dag, så sad jeg nærmest aldrig inde. Man kunne altid finde mig på fodboldbanen eller i de nærliggende skove, hvor der blev leget røvere og soldater til den helt store guldmedalje. ”

 

FOR LÆKKER TIL LOVE

Et spørgsmål som Nikolaj har fået rigtig mange gange er hvorfor pokker en tilsyneladende normal fyr kunne finde på at være med i ”For lækker til love”. Et reality program, som i sagens natur handler om en flok meget kræsne singlers overfladiske jagt på kærligheden. Til det svarer Nikolaj:

“Det var en rigtig god veninde og kollega, der meldte mig til programmet, og som syntes, at det kunne værre vildt sjovt. På trods af min egen skepsis, så endte jeg med at få besøg af en caster fra Metronome, og selv samme caster endte med at overtale mig til at sige ja.” 

Hvordan lykkedes det hende? ”Casterens argumenter var, at det var vildt sjovt at være med, og at det ville give mig nogle fede oplevelser – det faldt jeg for! Det var også skide sjovt at være med, og udover at få et blik bag kulissen på sådanne programmer, så var jeg jo også på Club La Santa på Lanzarote og jeg mødte mange søde mennesker.”

Hvilke konsekvenser havde det for dig? ”At vinklen på mig som person skulle ende med at være en total krops- og sundhedsfikseret ung mand, der kun kunne lide piger med små numser, var jeg ikke forberedt på. Jeg havde en naiv tiltro til, at alle de gode og hensynsfulde ting jeg sagde, også ville komme med. Det man skal huske er, at en date typisk varede 4-6 timer, og at de kun brugte 8-10 minutters klip fra hver date.”

Nikolaj Boffy da han var medvirkende i reality-showet på TV3 "For lækker til love". "For lækker til love" omhandlede kræsne singlers jagt på kærligheden. Han er nu gået fra reality til en karriere som leder
Nikolaj i reality-showet ”For lækker til love”. Et billede, som får Nikolaj til at krumme tær, da det repræsenterer alt det overfladiske ved showet.

Nikolaj er i dag langt fra stolt af sin deltagelse i ”For lækker til love”. Han er dog taknemmelig for, at han har fået en lektie for livet og på den måde har fået noget læring med sig. For Nikolaj har det altid været vigtigt, at tage chancer og følge sit hjerte, så længe den bagvedliggende intension var god:

”Jeg ville ønske, at jeg kunne tage tilbage i tiden og sige til 25 årige Nikolaj, at han skulle overveje hans deltagelse kraftigt. Noget af det vigtigste i livet er, at tro på sig selv og være ligeglad med hvad andre synes, men det er også vigtigt, at erkende sine fejl og så arbejde med at komme videre. Det har været enormt vigtigt for mig, at min deltagelse ikke skulle sætte begrænsninger for min karriere. Tværtimod har det givet mig blod på tanden til at vise min omverden, at jeg er en ambitiøs og intelligent ung mand, der gerne vil udvikle og inspirere mennesker. Det er en lang rejse, som også kræver, at jeg eksponerer mig selv på bl.a. de sociale medier. Det giver nogle knubs at stikke hovedet frem især fordi, at folk sjældent kender hele historien bag facaden og fordi, at mine intentioner kan blive misfortolket.”

 

JAGTEN PÅ DEN ENESTE ENE

”At lave fejl er en del af livet, og det er dem vi lærer af. Jeg har lavet rigtig mange fejl, og især privat har jeg kastet mig ud i flere forhold som er forlist kort efter fordi, at det hele er gået for stærkt. De følelser der har været forbundet med min drøm om, at finde den eneste ene og stifte en familie, har simpelthen overskygget alle rationelle tanker. I rigtig mange år har juleaften bestået af min mormor, min mor og jeg. Efter min mormor døde for 3 år siden har juleaften været min mor og jeg. Hvis man kommer fra en større familie, vil man umuligt kunne forstå, hvordan det er kun at være to tilbage i familien, og netop det faktum har betydet, at min drøm om den eneste ene har kastet mig ud i forhold, hvor det er gået alt for stærkt.”

Nikolaj Boffy i jakkesæt. Glad og smilende.
Nikolaj Boffy søger kærligheden, men har lært sig selv, at den ikke kan forceres.
EN KARRIERE MED LEDELSE

På trods af sin unge alder har Nikolaj arbejdet med ledelse i 11 år. Allerede som 20 årig fik han muligheden for at være leder og have ansvaret for sin egen butik ved teleselskabet 3. De seneste 7 år har Nikolaj været ansat som leder ved Telenor, hvor han med hårdt arbejde, og villigheden til at tage de muligheder der bød sig rundt om i landet hurtigt fik arbejdet sig op. Senest har han de sidste 3 år kombineret fuldtidsjobbet som Manager ved Telenor med en uddannelse og diplom i ledelse med topkarakterer fra UCN Act2Learn i Aalborg.

”At arbejde med ledelse har været min drøm siden jeg gik ud af gymnasiet. Jeg havde en fornemmelse af, at mine evner til at behandle andre mennesker på en ordentlig måde, ville kunne bruges som leder i erhvervslivet. Jeg har efterhånden haft mere end 150 medarbejdere på 11 år, og jeg har oplært eller trænet et tilsvarende antal sælgere, konsulenter og butiksledere. Og jeg har nydt hvert et sekund. Jeg har været i teams, hvor følelsen af sammenhold gav de vildeste salgsresultater. Jeg har fået nogle fantastiske og meget nære bekendtskaber, som jeg holder ved den dag i dag.”

I Maj 2017 sagde Nikolaj op ved Telenor, for at udleve rejsedrømme og finde ud af, hvad der så skulle ske. Nikolaj efterlader et tydeligt indtryk af, at det er en mand, der har store drømme og som gerne vil tage chancer:

Det har været en ekstrem begivenhedsrig sommer for mit vedkommende. Jeg har fået udlevet nogle rejsedrømme som involverede besøg i det Sydfranske, et par Græske øer og en tur i de Norske fjelde ved Bergen.”

Nikolaj brugte denne sommer på at rejse og overveje sit næste skridt i karrieren. Her ses han i den Sydfranske by, Cannes.
Nikolaj brugte denne sommer på at rejse og overveje sit næste skridt i karrieren. Her ses han i den Sydfranske by, Cannes.
DRØMMEN OM FREMTIDEN

Til spørgsmålet om, hvad der skal ske nu, afslutter Nikolaj:

”Jeg har netop oprettet min egen virksomhed, hvor jeg tilbyder coaching og personlig udvikling til private og virksomheder. Det har været drømmen i flere år, og tiden føles rigtig nu. Der er ingen tvivl om, at det bliver en stor udfordring og det bliver enormt spændende at være helt afhængig af sin egen indsats i forhold til at have en indkomst. Samtidig er jeg i gang med at færdiggøre mit første foredrag og på sigt vil jeg gerne skrive bøger omkring motivation og personlig udvikling.”

Nikolaj Boffy i jakkesæt der øver sin fremtoning på scenen.
Nikolaj forbereder sig lige nu på sit første professionelle foredrag som selvstændig.

Vi kunne alligevel ikke dy os for at spørge, om den lille numse stadig var et kriterie, hos den kommende fru Boffy.

”Den lille numse var vist mere god tv-underholdning, end det var et udtryk for min holdning til en kærestes udseende. Det der betyder mest for mig, er at finde en sød og intelligent pige med et sundt og balanceret syn på livet. Med alderen har jeg virkelig fundet ud af, hvad der betyder noget, og uden at lyde pladderromantisk eller kliché, så er et par smukke øjne det, der i virkeligheden betyder mest for mig ved en piges udseende.”

 

AUTENTISK OG ÆGTE

Nikolaj sagde tidligere, at han ønsker at blive husket som værende autentisk og ægte. Nikolajs historie er netop en påmindelse om, at man ikke skal dømme en bog på dens omslag. Fordomme og antagelser er noget, som lever i os alle. Ofte oplever vi, at de bliver afkræftet i mødet med den person, vi har opbygget disse fordomme omkring.

”Jeg håber, at min historie kan være med til at minde om, at der er så meget mere i os alle end det vi ser på tv eller særligt de sociale medier. At være ægte handler for mig om, at det du siger, er det du gør. Hvis du f.eks. ser på min Instagram profil, så bruger jeg meget tekst netop for ikke at falde i ét med mængden. Samtidig vil jeg gerne slå et slag for at især unge mænd giver lidt mere af sig selv og tør åbne sig op.”

 

// Thomas & Emil

Write A Comment

%d bloggers like this: